maandag 22 maart 2010

Basisrecept Meringues


6 meringues

Ingrediƫnten:

2 eiwitten
kristal suiker
eventueel poedersuiker
Vetvrije kom


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 120 graden. Zet een volledig vetvrije kom op een keukenweegschaaltje. Scheid de eieren en doe de eiwitten in de kom (zonder enig geel!). Weeg deze en zorg dat je anderhalf keer zoveel kristalsuiker afweegt als het gewicht van de eiwitten (in een apart kommetje!). Klop het eiwit op totdat het stijf is en klop vervolgens de suiker er doorheen totdat deze helemaal opgelost is. Je kunt hier eventueel nog hetzelfde gewicht aan poedersuiker doorheen spatelen als het gewicht van de eiwitten, maar ik vind het zelf zo al zoet genoeg.

Doe het schuim in een spuitzak en spuit het in de vorm en grootte die je wil op een bakblik bekleed met bakpapier. Zet dit in de oven. Afhankelijk van de grootte van de meringues moeten ze langer of korter in de oven. Ook moet je zelf bepalen of je graag wil dat de binnenkant nog wat plakkerig wil houden of juist droog. In elk geval moet je de meringues van de bakplaat af kunnen pakken zonder dat ze hier nog aan vastplakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten